Predstavljanje člana: Vero Janoš

Extreme Man Nađatad 2000. godine

Extreme Man Nađatad 2000. godine

1. Par reči o tebi. Koliko dugo se baviš triatlonom i trčanjem?

Trenirao sam fudbal ali brzo sam uvideo da to nije za mene a tu sam i primetio da volim da trčim, pa sam tako krenuo da se bavim sa trčanjem. 1976 godine sam počeo polako da trčkaram. Molnar Antal me je podsticao, njega sam upoznao i on me je uveo u svet trčanja. Trenirao sam sa njim a ubrzo otisao i na par takmičenja. 1994 godine sam počeo a triatlonom. Veliki problem mi je tada predstavljalo plivanje i trudio sam se puno da bih napredovao u ovoj disciplini.

2. Ti si čovek koji je prvi završio Ironman u Srbiji. Reci nam nešto više o tome

Nakon par godina bavljenja triatlonom, na televiziji sam gledao Ironman trku takozvani ExtremeMan triatlon u Mađarskoj, Nađatad. Odlučio sam se da pokušam i završim ovu trku i tako sam je i prijavio. Uspeo sam naći par sponzora u to vreme a i firma u kojoj sam tada radio mi je pomogla. Dobio sam običnu čeličnu biciklu na kojoj sam trenirao za trku. Kako je vreme prolazilo, konstantno sam obnavljao biciklu od finansija koje sam dobijao od sponzora. Spremao sam je za trku u duhu pravog ironamana. Nakon 10 meseci treniranja krenuo sam u Nađatad sa kolegom koji mi je pomagao i navijao za mene.

3. Opiši nam kako je tekla trka?

Teško se odvijala, plivanje mi je bilo problem. Plivali smo u bazenu a u mojoj stazi je bilo 9 takmičara, koji su me stalno obilazili i udarali. Plivanje sam, kao meni najtežu disciplinu, završio među zadnjima. Sledeće je bila bicikla. Pošto sam na treninzima trenirao dužine najviše do 120km tada su na trci i počeli grčevi u nogama. Vozili smo više krugova a moj kolega, koji je došao da mi pomogne, mi je dodavao sendviče i vodu. Nakon bicikle je došlo i trčanje na red. Tu mi je takođe bilo teško, naročito posle 180km bicikle ali ipak sam osetio da mi to lakše ide nego što sam mislio. Verovatno zbog toga što sam puno trčao i bio najbolji u ovoj disciplini.

Plivanje u bazenu na trci. 9 takmičara u mojoj stazi. Izlazim među poslednjima

Plivanje u bazenu na trci. 9 takmičara u mojoj stazi. Izlazim među poslednjima

Kačenje bicikle u zoni tranzicije pre trke

Kačenje bicikle u zoni tranzicije pre trke

Odlaganje bidona i zamena za nove

Odlaganje bidona i zamena za nove

4. Tvoj najbolji maraton i polumaraton?

Najbolji polumaraton 1994. godine u Beogradu sa vremenom 1:15:12 a maraton 1993. godine u Novom Sadu sa vremenom 2:47:47