Prvenstvo Srbije na poludistanci 11Tri Belgrade

Prvenstvo Srbije u polu distanci, 24. Septembar 2017. Sveža i novo organizovana trka od strane naših prijatelja triatlonaca iz Beograda. Došao sam i ja da podržim trku iako nakon svega nedelju dana idem na full Ironman u Barselonu.

Polu distanca, 1900m plivanja, 90km bajka i 21km trčanja. Coach Savić mi je više puta naglasio da ovo mora da bude TRENING trka na kojoj ću sve lagano da radim. Planirao sam da ispoštujem njegove predloge ali kad trka krene drugačije se razmišlja :)

Stigao sam u Beograd dan ranije sa kolegama triatloncima iz Subotice. Đerđ Teleki, Ivan Pivarčik, Kakonji Dejan, Aleksandar Đaković i Ildiko Fabo su takođe učestovali u trci. Registracija i race brief protekli kratko i jasno. Taj dan sam pio samo origano kapi i vode zbog stomačnog virusa u nadi da ću ozdraviti za ujutru i krenuti na trku svež.

Rano ujutru ustajem, stomak mnogo bolje ali i dalje neka mučnina. Spremam se i stižem na start trke. Oblačim neopren i počinje plivanje. Ne znam zašto sam ga obukao kad je voda bila sasvim solidna na oko 22 stepena. Bilo mi je toplo u neoprenu. T1 prolazi vrlo brzo, skačem na bajk i spuštam puls u narednih 15min na oko 150 što sam planirao da držim tokom trke. Pošto se vozilo 4 kruga viđam kolege beograđane, subotičane usput. Super je trkati se sa poznatim osobama!

Baš lepo kada prijatelji dele iskustvo i muku sa tobom :)

Bajk prolazi odlično sa PB vremenom od 2:23 na 90km. Stižem u T2, ostavljam bajk i ubrzo shvatim da nisam spakovao čarape za polumaraton. Ali šta je tu je. Oblačim patike na mokru bosu nogu i krećem da trčim 21km. Nakon 10km osetim posledice ali držim sasvim solidan tempo nešto ispod 5min/km. Usput opet srećem kolege, bacam high fives i svi jedno drugog bodrimo kako se bližimo cilju. Jedno kratko vreme trčim sa Ivanom i ubrzo nakon toga ulazim u cilj sa vremenom 4:42 i moj novi PB.

Ova trka mi ostaje u lepom sećanju baš zbog društva, prijatelja sa kojima sam podelio ovo iskustvo i koji su učinili ovaj dan posebnim. A druga stvar je što je trka na domaćem terenu i što sam imao prilike da vidim veliki broj triatlonaca iz Srbije koji se bave ovim sportom.

Evo su i rezultati kolega Subotičana:

Nenad Bogar4:42:05 generalno 8., u kat 35-39 2. mesto
Ildiko Fabo5:06:47 generalno 3., i druga u prvenstvu Srbije
Ivan Pivarčik5:10:49 generalno 28, u kat 35-39 5. mesto
Đerđ Teleki5:27:14 generalno 41., u kat 50-90 2. mesto
Dejan Kakonji5:46:02 generalno 60., u kat 45-49 6. Mesto