Sprint triatlon Sombor 2018

U odnosu na ranije godine, trka sa najviše učesnika dosada, posebno raduje činjenica da je drastično povećan broj dama i kao i rekreativaca. Tratlon klub Titan su predstavljali Aleksandar Malagurski i Đerđ Teleki u kategoriji veterana 51+ i najnoviji i najmlađi član titana Mate Majoroš. Iz Subotice su još učestvovali braća Vugdelija Aleksandar i Slobodan koji su se prvi put u životu oprobali u triatlonu.Oni su se hrabro upustili u njima nepoznatu avanturu sa mtb biciklama i uspešno odradili zadatak. Na kraju zajednički ulazak u cilj, osmesi na licima i medalje na ponosnim grudima i Subotica je bogatija sa još dva triatlonca. Od članova titana najuspešniji je bio Mate koji je dugo bio u borbi za pobedu ali je na kraju zauzeo apsolutno drugo mesto par sekundi iza dosta starijeg i iskusnijeg takmičara, sjajan uspeh za ovog mladića.


barc05

barc05Aleksandar je rutinski odradio trku u svom stilu , peškirče, kremica i nema greške, Shanjo sigurno stiže na cilj, ovoga puta kao 4 u kategoriji 51+. I moj nastup se može okarakterisati kao očekivan, jurnjava za starim, prastarim rivalom Dragišom, ali na sprint triatlonima još ga nikada nisam stigao. Za utehu, na dužim triatlonima sam ga svaki put uspeo pobediti, ali na sprintu se tradicija nastavlja i meni pripada 2 mesto u kategoriji 51+.

barc05

barc05Rezultatom sam zadovoljan, mogao bih ga i nazvati ličnim rekordom u Somboru ali ipak relno nije, pošto nekom greškom organizatora trkački segment je ispao kraći za oko 600m. Osim tog malog propusta organizacija je bila perfektna, čak su nam obezbedili i tropsku vrućinu i start na pržanjcu u 12:30. Treba napomenuti i sjajno navijanje male ekipice titana, na čelu sa predsednikom, koji su došli u Sombor da nas bodre. Mate Majoroš 59:18 2 mesto apsolutno                      

Đerđ Teleki 1:12:33 2 mesto u 51+                

Aleksandar Malagurski 1:22:56 4 mesto u 51+            

Slobodan Vugdelija 1:42:52 13 mesto u 31-40           

Aleksandar Vugdelija 1:42:52 12 mesto u 41-50