Ocean Lava Kotor 2019

Sale i Ja smo dosli u Kotor na blic da odradimo trku. Razne obaveze kod kuce su nas sprecile da dodjemo ranije tj na vreme, okupamo se par puta i aklimatizujemo uslovima Kotora kao i da provedemo malo kvalitetnog vremena sa kolegama triatloncima.

Stigli smo dan pred trku, sve uradili u nekom speedu, chekirali bajk, spakovali stvari, a zatim seli sa drustvom na carboloading :) Uvece do hotela na rano spavanje da bismo odmorni ustali ujutru za trku.


Jutro trke, u tranziciiji seta gomila neoprena :) Stizemo na start gde saznajemo da je plivanje skraceno na 1000m iliti jedan krug umesto dva, zbog niske temperature vode od 12 stepeni u kombinaciji sa spoljasnjom temperaturom od svega 15 stepeni. Nikako idealni uslovi. 


Washing machine start pocinje i nas 600 krece odjednom. Borim se za mesto na pocetku. Voda i nije tako hladna osim sto se teze dise :D Anyway, plivanje je brzo proslo, za nekih 16minuta, a ja mislim da se nikada necu navici da plivam u neoprenu. T1 prolazi brzo i sedam na bajk gde sledi 90km bajka uz obalu sa prelepim pogledima na more.

Washing machine start pocinje i nas 600 krece odjednom

Na pola bajka pljusak, ali sad vec svejedno gazim dalje da stignem do kraja. Vreme 2:31 sto je sasvim solidno sa elevacijom od 580m. NP: 207 watts. Na par km do kraja bajka me obilazi Dacha NBG kojem je ovo prvi triatlon ali je ultra bajker i zavrsava bike course za 2:21 na drumasu :)


On je imao malo sporiju tranziciju, tako da smo se sreli u T2 i poceli zajedno da trcimo. Moj plan je da idem laganiji tempo zbog povrede tetive koja me je drzala vec dva meseca i da se ne bi vratila trener mi je predlozio da ili setam ili trcim vrlo lagano ili ne trcim uopste. Naravno, povela me je atmosfera kao i zelja da zavrsim trku i uzmem medalju. 

Trcim sa Dachom, gde on poboljsava svoj planiran tempo. Trcimo svo vreme zajedno i bodrimo jedan drugog. Da sam trcao sam verovatno bih setao i coolirao ali sa drustvom je uvek bolje, a kako se cini, u ovom slucaju, i teze :D Na 17km ja ubrzavam sa zeljom da me Dacha prati i da napravi PB na polutki. Drugi razlog je bio Darko Savic koji nam se priblizavao munjevitom brzinom i opakim tempom i koji me je prestigao na 20km trcanja. :) 


Sve u svemu konacno vreme sa skracenim plivanjem 4:33. Sasvim solidno ali uvek moze bolje :) Ova trka je bilo jedno super iskustvo kao i svake godine. Lepa atmosfera i odlicno drustvo. Od trenera koji redovno dolazi da nas bodri, do prijatelja koji ljutito navijaju pa sve do kolega triatlonaca koji se muce na stazi zajedno sa tobom i zbog kojih ti trka lakse padne.