Ocean Lava Montenegro, Kotor 2017

Vrlo lepa i interesantna trka iz više razloga. Jedan je društvo. Ekipa iz Subotice - Ivan Pivarčik, Đerđ Teleki i ja. Organizator se potrudio extra da sve dotera i sredi pod konac jer im je očigledno u cilju da sledeće godine privuku jos više ljudi. Lepo vreme, prijatna atmosfera.

Uglavnom, stigao avionom u petak, našao se sa Ivanom jer smo bilo zajedno u smeštaju sa Marjanom Lukićem i Vladom Savićem. Sledi sastavljanje bajkova a zatim neopren u ruke i afternoon swim u prijatnoj vodi od 17 stepeni. Nisam zimogrižljiv ali faca mi se smrzla posle 50m. Ruke i noge svakako nisam osetio to nije bila frka ali faca haos :) sledeći dan opet plivali pa već bilo malo bolje...

Provozali bajk, pokupili startni paket, odradili bike checkin i pravac soba - noge u vis. Kasika nutele, cooliranje, limunada i priprema za sutrašnji naporan dan...

Zagrevanje u ledenoj vodi

Zagrevanje u ledenoj vodi

Start nije bio rolling start nego svi od jednom pa sta bude. Kao ribnjak sa 1000 riba na 1m2 pa se svi koprcamo i lupamo jedni po drugima da nadjemo svojih 2m mesta za plivanje.

Prvih 200m je to bilo nemoguće. Sve u svemu plivanje se lepo završilo, trčanje do tranzicije, skidanje neoprena, bicikla u ruke i 90k pored obale. Posle 5km bajka izašlo sunce i odmah je bilo lakše, interesantnije i inspirativnije. Na 20km mi ispadne bidon sa ishranom, vratim se da ga pokupim a tu me stiže kolega Danilo. Brzo ga hvatam i vozimo do kraja zajedno (no drafting) :)

90 km uživanja u prirodi

90 km uživanja u prirodi

Sledi trčanje. Odmah krenuli grčevi valjda zbog toplote nemam pojma. Ali nakon par km trčanja i to se smirilo. Trčanje naporno ali dobro prošlo. Okrepe na svakih 1.5km i više nego dosta. Dobrovoljci odlični. Okrepe obilne.

Ishrana: 6 gelova, 5 perpetuma, 500ml vode. Nakon 90km bajk izgledao kao da je iz smeća izašao od gelova :)

Vreme: 4:53
Mesto u AG: 12

Zasluženi odmor

Zasluženi odmor