11Tri Belgrade Half 2018

90km bike split 2:25

90km bike split 2:25

Iako nisam planirao da se trkam ove godine vec da se posvetim novo otvorenom klubu i druzenju sa prijateljima na treninzima, solidna forma je dovela do toga da ipak ucestvujem na trci u Beogradu. Uz opustene treninge tokom godine sa tu i tamo jacim treninzima shvatam da je u ovom sportu bitno druzenje sa prijateljima, zajednicki treninzi i deljenje iskustva sa drugima. Trka je samo kruna svega sto ste radili tokom godine a medalja to pokazuje. Vazno je da vreme koje utrosite tokom godine bude kvalitetno i da uzivate u tome sto radite. Prijatelji su tu da podele sa vama vase uspehe, probleme i treninge.

Otisao sam dan ranije zajedno sa nasim clanovima Milosem i Saletom Stojanovicem. Sale je bio spreman za trku tj za svoj prvi half a Milos je isao kao podrska. Pored toga od nasih clanova ucestvovali su Ivan, Ildika, Milan, Dragana, Igor, tako da bilo je Titana na ovoj trci :)

Race day, spreman za plivanje koje je za mene proslo vrlo vrlo lose iz nekog razloga. Pace 1:37 ali sam isplivao 200m vise i napravio najgore vreme u zivotu na 1900m od 34 min. Jednostavno sam sharao levo desno i nisam bio u elementu. Nakon tranzicije sledi bajk, gde se solidno osecam ali ne 100%. Tada sam odlucio da slusam svoje telo i vozim laganije na kadencu dok dodjem sebi. Nakon pola sata puls se smirio, prebacio sam u jacu brzinu i sa 36 brzina je skocila na 38kmh. Od ishrane dextroza, 7 gelova, 3 bananice i jedan magnezijum direkt na bajku. Takodje i jedan ice tea. Vreme na bajku 2:25. Ne moje najbolje ali sasvim solidno. 

Negde na trcanju dok jos nije bilo guzve :)

Negde na trcanju dok jos nije bilo guzve :)

U T2 skontah da sam isekao nogu ulazeci u vodu, oblacim carape i patike, pokupim sve sto mi je potrebno za trcanje i krenem da trcim a usput sve te stvari bacam na sebe. Gelovi, kacket, naocare, race broj. 

Trcanje krenulo odlicno drzim 4:35 tempo i osecam se super. Plan je bio da drzim 4:40 pa dokle ide. Za trcanje sam spremio 5 gelova u jednu bocicu koju sam nosio sa sobom u ruci. Cekao sam da dodje do pada energije u nekom momentu do ceka nije doslo. Drzao sam dobar tempo do kraja i osecao sam se odlicno. Vreme 1:39. Pre svake stanice sam uzeo gel i na stanici popio punu casu kole koja cuda cini da se povrati energija. 

Ukupno vreme 4:44. Podium mi je promakao za 1min i verujem zbog mog loseg plivanja. Cilj za sledecu godinu je da idem ispod 4:30 sto mislim da bez problema mogu uraditi sa adekvatnim treninzima. Cestitke za nase clanove koji su svi zavrsili trku, pokupili medalju i ostvariti svoje ciljeve a i doprineli nasem klubu da se dalje razvija i popularizuje. Svako je otisao kuci sa pozitivnim komentarima, novim iskustvima i entuzijazmom za sledecu trku zbog cega mi je neizmerno drago.

Cilj!

Cilj!